Glädje och gemenskap: Glädje och gemenskap är starka drivkrafter för att idrotta. Vi vill bedriva och utveckla all verksamhet så att vi ska kunna ha roligt, må bra och prestera mera.
Demokrati och delaktighet: Föreningsdemokratin innebär att alla medlemmars röst har lika värde. Delaktighet innebär att alla som deltar får vara med och bestämma om och ta ansvar för sin verksamhet. Demokrati och delaktighet ska utövas jämställt och oavsett bakgrund.
Allas rätt att vara med: Allas rätt att vara med innebär att alla som vill ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar - Alla som vill, oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning samt fysiska och psykiska förutsättningar, får vara med i föreningsdriven
idrottsverksamhet.
Rent spel: Rent spel och ärlighet är en förutsättning för tävlande på lika villkor. Det innebär att hålla sig inom ramarna för överenskommelser och en god etik och moral. Att verka för mot fusk, doping och en osund ekonomi, mott mobbning, trakasserier och våd såväl på som utanför idrottsarenan.
I Malmö Konståkningsklubb ska alla ideellt och professionellt arbetande personer verka för ett öppet och kommunikativt klimat. Klubben ska uppfattas som kompetent och stödjande.
Verksamhetsidé
Klubbens verksamhet riktar sig till aktiva åkare i alla åldrar och på alla nivåer. Vi bedriver både bredd och elitverksamhet. Klubbens verksamhet kan delas upp i en skridskoskoleverksamhet och en konståkningsverksamhet. Skridskoskole-verksamheten syftar till att lära barn och ungdomar att åka skridsko. I konståkningsverksamheten bedrivs utbildning i singelåkning, för hobbyåkare och tävlingsåkare.
Mål för skridskoskolan
Vi har en organisation som vi är nöjda med. Målet är att ha 70 barn/tillfälle. Skridskoskoleverksamheten leds av en ansvarig tränare i samverkan med skridskoskoleansvarig styrelseledamot. Säsongen inleds med en kickoff, för tränare och hjälptränare. Under säsongen planerar vi att ha ca fem tränarträffar.
Målet är att behålla de skridskoskoletränare som är verksamma i dag samt ge dem möjlighet till vidareutbildning (instruktörsutbildning).
Mål för åkarna i skridskoskolan är att ta skridskoskolemärke 1-6. Varje termin har åkarna möjlighet att ta märke minst 1g/termin. Då åkarna tagit märke 6 flyttas de upp till en konståkningsgrupp.
Mål för konståkningsverksamheten
Vårt mål är att ha en elitverksamhet på internationell nivå och en breddverksamhet som gör det möjligt för alla som vill åka konståkning att få
göra det.
Alla åkare ska beredas möjlighet att ta tester. Klubben ska under säsongen anordna ca fyra testtillfällen.
Balettundervisning ska ingå i träningsupplägget för samtliga tävlingsåkare.
Off-iceundervisning/fysträning ska ingå i träningsupplägget för samtliga tävlingsåkare. Under eftersäsongen ska samtliga elitåkare göra fystester, som sedan ska ligga till grund för fortsatt träningsplanering.
Åkare som kvalificerat sig till Skånespetsen och Skånegruppen ska i så stor utsträckning som möjligt delta vid Skånes sammandrag. Klubben strävar efter att få så många åkare som möjligt att kvalificera sig till ungdomslyftet och landslaget. Klubben har som mål att få med en åkare i svenska landslaget och två åkare i ungdomslyftet.
Mål för vuxengruppen är att ge alla vuxna konståkningsentusiaster möjlighet att fortsätta utveckla sitt konståkningskunnande på den nivå de önskar. Åkarna ska få möjlighet att ta tester om de önskar.