SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Malmö Konståkningsklubb
Fotboll

Volontärbeskrivning

Speaker

Den som arbetar som speaker kommer sitta nere vid rinken, exempelvis nere vid domarna, och presentera åkarna och deras poäng. Personen kommer ha ett manus där det står till punkt och pricka vad som ska sägas och när. Det är viktigt att ha kontakt med ansvarig domare under tiden.

 

Musik

Den som arbetar med musiken sitter tillsammans med speakern. Personen kommer ha en dator med redan färdiga spellistor för varje tävlingskategori (ex. senior damer Free Program). Personen kommer trycka igång musiken när åkaren står still och redo för att tävla. Det finns även en spellista för uppvärmningen som ska användas. Ofta får samma person i uppgift att ta tiden på åkaren/musiken så att personen inte åker för länge (poäng avdrages av domaren)

 

Tidtagare

Den person som tar tiden sitter bakom domarna för att säkerställa att åkaren åker inom den tiden som är tillåten. Om det råder ovisshet kommer domaren vända sig till dig för att fråga vad tiden står på när åkaren har stannat.

 

Filmare

Den som arbetar som filmare kommer stå med ett videokamerastativ och filma åkaren som tävlar. Personen kommer få instruktioner från domare om filmningen inte är tillräcklig. In- och utzoomning är A & O.

 

Sjukvårdare

Den person som är sjukvårdare kommer sitta bredvid rinken och ska vara redo att springa in på isen vid olycka. Sjukväska finns på plats.

 

Grindvakt

Den person som är grindvakt släpper av och på tävlande. Den åkare som är på tur får inte bli påsläppt förrän den föregående har lämnat isen. Vid uppvärmning släpps åkarna på när speakern säger ” Åkarna är nu välkomna ut på isen för x minuters uppvärmning”

 

Catering

Den person som jobbar med cateringen ska på plats söka upp ansvarig för catering och hjälpa till med att stå i kiosken, brygga kaffe, servera lunch till volontärer och domare samt hjälpa till med att förbereda på morgonen och städa på eftermiddagen.

 

Sekreteriat/Info
Den person som jobbar med sekreteriatet hjälper till med att skriva ut alla resultat, startordning och poäng samt andra informationsgivande dokument.  Dessa dokument ska ges till domare, infodisken och sättas upp på diverse ställen i ishallen.

 

Chaufför
Den person som jobbar som chaufför kommer hämta och lämna deltagare från tågstation/flygplats och köra till hotell eller ishall.  Personen kommer få ett körschema